Відсутність питної води та вимирання тварин. Які наслідки потягне підрив Каховської ГЕС

112
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Експерти розповіли, чим загрожує Україні підрив Каховської ГЕС та як відновлюватися після заподіяного зла
Помічник-консультант Верховної Ради України Микола Вольківський розповідає, що найперший і найголовніший ризик — це значні підтоплення територій. Вода продовжує прибувати, тому ситуація лише погіршується.
«Оскільки рівень води в Херсонському водосховищі продовжує падати з тривожною швидкістю, ризик подальшого затоплення зростає, погіршуючи й без того жахливі обставини, з якими стикаються постраждалі населені пункти», — зазначає експерт.
Станом на зараз на Google-картах позначено, де саме стався прорив води.
Скриншоти
Попередньо загроза підтоплення існує для таких населених пунктів:
Правий берег:
Лівий берег:
Промисловий еколог Наталя Козбур зазначає, що рівень води у водосховищі вже піднявся до катастрофічного. Вона додає, що вся інфраструктура на постраждалих територіях буде знищена внаслідок прориву стихії.
«Електропостачання — це ціла мережа. Це означає, що відключено буде не лише один район, а й усі суміжні. Тому масштаби будуть більшими, ніж показують карти. Усі комунікації для життєдіяльності людей будуть порушеними», — пояснює вона.
Каховська ГЕС після руйнування окупантами
Таким чином постає проблема відновлення придатності до життя регіонах півдня. Це може призвести до тимчасового знелюднення певних населених пунктів і нової хвилі біженців в інших містах.
Ті живі організми, які проживають не у воді, або зазнають значних втрат свого виду, або будуть змушені переміщуватися.

Continue reading...