Рекордний прибуток на росії: гарно заробили PepsiCo та Mars продовживши колаборацію з рф

134
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Усі події в Україні та світі за останній час, найголовніше, огляди, аналітика та прогнози, читати українською
Американські компанії Mondelez, Mars Inc. та PepsiCo Inc. торік зафіксували бурхливе зростання продажів на території росії. Вони залишилися працювати в країні, попри вторгнення володимира путіна до України.

Про це повідомляє агентство Bloomberg, передає РБК-Україна.

Продажі Mondelez Rus’, яка продає печиво Jubilee та шоколад Alpen Gold, зросли минулого року на 38% до 92 млрд рублів (1,1 млрд доларів) за місцевими стандартами бухгалтерського обліку, згідно з нещодавньою документацією, поданою до податкових органів росії. Виробник шоколаду Cadbury більш ніж подвоїв свій загальний прибуток у порівнянні з 2021 роком.

Рентабельність зросла завдяки ціноутворенню, зростанню обсягів та призупиненню реклами, йдеться у річному звіті Mondelez. Торік на росію припадало 4% її консолідованої виручки.

Mars, який прийшов до росії на початку 90-х років, зафіксував зростання продажів на 14% до 177 млрд рублів минулого року, а прибуток зріс на 58% до 27 млрд рублів. Виторг PepsiCo в росії зріс на 16%, а прибуток збільшився в чотири рази, і виробник газованих напоїв заявив, що операції на росії принесуть 5% консолідованої чистої виручки у 2022 році в порівнянні з 4% роком раніше.

За інформацією Mondelez та Pepsi, існують обмеження на переказ коштів у росію та з росії. Очікується, що великі російські компанії, у тому числі ці американські фірми, також оподатковуватимуться на непередбачені доходи у розмірі 10% від різниці у прибутку у 2021-2022 роках порівняно з 2018-2019 роками.

Американські групи залишилися на росії, оскільки вони не підпадають під санкції, але всі три заявили, що продаватимуть лише «основні» продукти, навіть попри те, що деякі інші компанії вийшли з нього на тлі обурення війною путіна проти України.

Continue reading...