ДБР повідомило про підозру посадовцям ДСНС, через яких в авіакатастрофі загинуло керівництво МВС

144
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Працівники ДБР повідомили про підозру п’ятьом посадовцям Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Вони порушили правила …
КИЇВ. 3 серпня. УНН. Працівники ДБР повідомили про підозру п’ятьом посадовцям Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Вони порушили правила безпеки польотів гелікоптера з керівництвом МВД, який зазнав катастрофи 18 січня 2023 року у Броварах. Про це повідомляє УНН із посиланням на ДБР.
Деталі
Про підозру, зокрема, повідомлено:
• начальнику Управління авіації та авіаційного пошуку і рятування ДСНС України,
• в.о. командира частини;
• заступнику командира з льотної підготовки;
• командиру авіаційної ескадрильї;
• начальнику служби безпеки польотів Спеціального авіаційного загону оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України з міста Ніжин Чернігівської області.
Слідство встановило, що посадовці допустили відверті порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту, що призвело до загибелі людей.
Слідчі відновили похвилинно день аварії, у тому числі розшифрували «чорні скриньки».
Встановлено, що у січні 2023 року попри застереження внутрішніх інструкцій та вимог законодавства, посадовці ДСНС залучили до перевезення делегації МВС гелікоптер, який перебував на чергуванні для реагування на потенційні надзвичайні ситуації у Києві та області.

Continue reading...