Слідство розглядає три можливі версії авіакатастрофи на Житомирщині

113
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Державне бюро розслідувань розглядає три можливі версії авіакатастрофи в Житомирській області 25 серпня, у якій загинули три українські пілоти | Новини Еспресо
Державне бюро розслідувань вивчає три можливі версії авіакатастрофи в Житомирській області 25 серпня, у якій загинули три українські пілоти
Про це повідомила радниця з комунікації Державного бюро розслідувань Тетяна Сап’ян в ефірі телемарафону.
За її словами, ДБР буде розслідувати всі деталі авіакатастрофи та обіцяє провести ретельну перевірку для того, щоб встановити всі причини трагедії. Розслідування будуть проводитися і до них залучатимуть фахівців з Генштабу ЗСУ і командування Повітряних сил.
«Щодо можливих версій. Ви зазначали, що передня кваліфікація — це порушення правил польотів або підготовка до них. І за це дійсно є в Кримінальному кодексі покарання. Але також наразі слідством будуть розглядатися версії такі як: технічна несправність літаків, помилка пілотів, і третя версія — порушення при організації здійснення польотів», — наголосила речниця Бюро.
Сап’ян також зазначила, що для доведення однієї з версій потрібно провести чимало експертиз, які не робляться за один день. Зокрема, йдеться про судово-медичні експертизи та експертизи з дешифрації чорних скриньок.
«Це така комплексна судова авіаційно-технічна експертиза.

Continue reading...