За терактом у “Крокус Сіті” стоїть ІДІЛ-К: що відомо про цих терористів — Reuters

109
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

До теракту у концертному залі Крокус Сіті Хол у Підмосков’ї причетна філія ІДІЛ, яка виникла в Афганістані. Що відомо про ІДІЛ-К, читайте ᐅ новини 1+1
Росія вважається заклятим ворогом організації з часів війни в Чечні, а також через дії в Сирії, де РФ скидала бомби на позиції ІДІЛ від імені диктатора Башара Асада.
До теракту у концертному залі «Крокус Сіті Хол» у Підмосков’ї причетна філія ІДІЛ, яка відома як “Ісламська держава, провінція Хорасан” або ІДІЛ-К. Вона діє переважно в Афганістані та сусідніх країнах, зокрема, у Таджикистані, громадян якого затримали російські силовики.
Про це повідомляє Reuters з посиланням на американських чиновників.
Свою назву ця філія “Ісламської держави” отримала від давньої назви регіону, який включав частини Ірану, Туркменістану та Афганістану. Вона виникла в східному Афганістані наприкінці 2014 року та швидко завоювала репутацію як надзвичайно жорстоке угруповання.
Донедавна ІДІЛ-К була однією з найактивніших регіональних філій, але кількість бойовиків зменшилася після свого піку приблизно у 2018 році через втрати в боях з Талібаном та силами США в Афганістані.

Continue reading...