ЗСУ стабілізують фронт і наприкінці року почнуть обмежений контрнаступ, — ISW

90
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Добре забезпечені західним озброєнням Збройні сили України зможуть не допустити суттєвого оперативного просування російських військ під час запланован.
Добре забезпечені західним озброєнням Збройні сили України зможуть не допустити суттєвого оперативного просування російських військ під час запланованої літньої наступальної операції агресора. Однак армія РФ таки використає окремі переваги й адаптацію, щоб влітку створити суттєву загрозу для Сил оборони.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звіт Інституту вивчення війни (ISW).
Зазначається, що під час попередніх широкомасштабних наступальних операцій в Україні, гарно оснащені Збройні сили не дозволяли росіянам досягнути навіть тактичних успіхів. Малоймовірно, що армія РФ проведе цього літа наступальну операцію, що буде значно масштабнішою та інтенсивнішою, ніж попередні наступальні кампанії.Кількість, а не якість
У ISW послалися на західного чиновника, який розповів виданню Financial Times, що армія РФ усе ще залишається неефективною із застарілим обладнанням та погано підготовленими солдатами. На думку чиновника, російське військо суттєво не покращило свій рівень з моменту початку вторгнення в лютому 2022 року.
Водночас, зазначається у звіті, оцінюючи російську військову ефективність лише за абсолютною якістю, ігнорується використання росіянами своїх тимчасових відносних переваг над Україною, щоб створити для Сил оборони дедалі більший стрес.
Зазначається, що російські військові стикаються з обмеженнями щодо кількості сучасної та ефективної техніки, яку вони можуть і зможуть розмістити в Україні, а загальна боєздатність російських з’єднань і частин продовжує знижуватися, оскільки вони зазнають деградації.
Натомість, війська агресора частково покладаються на свою кількісну перевагу в техніці й живій силі, щоб чинити постійний і наростаючий тиск на ЗСУ, і водночас приймають втрати, яких не змогла б витримати українська армія.
«Зосередженість Росії на кількості, без урахування якості, підтримує тактичні переваги агресора.

Continue reading...