Майже 20 ракет та понад 30 Shahed: деталі нічного обстрілу України (фото)

124
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук зазначив, що бойова робота українських захисників відбувалася в межах Хмельницької, Дніпропетровської, Черкаської, Кіровоградської, Запорізької, Одеської, Х…
Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук зазначив, що бойова робота українських захисників відбувалася в межах Хмельницької, Дніпропетровської, Черкаської, Кіровоградської, Запорізької, Одеської, Херсонської, Київської та Вінницької областей. На Харківщині внаслідок прильотів є поранені серед цивільних.
Російська окупаційна армія у ніч на 30 травня завдала комбінованого удару по об’єктах військової та критичної інфраструктури. Про це повідомив командувач Повітряних сил Микола Олещук.
За словами генерала-лейтенанта, загарбник застосував 8 зенітних керованих ракет С-300/С-400 по Харківщині, 11 крилатих ракет Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації Ту-95 МС, запущених із Саратовської області РФ, а також 32 ударних безпілотники типу «Shahed-131/136» із Приморсько-Ахтарська (Росія) та мису Чауда (Крим).
Олещук зазначив, що відбиття ворожого повітряного нападу здійснювали зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил, мобільні вогневі групи та підрозділи радіоелектронної боротьби Сил оборони України.

Continue reading...