Забезпечувати вручення повісток — закон про мобілізацію уточнить обов’язки для бізнесу

144
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Обов’язки бізнесу стосовно оповіщення військовозобов’язаних.
Обов’язки бізнесу стосовно оповіщення військовозобов’язаних працівників законодавчо уточнять. Так, 18 травня набуде чинності новий закон № 3633-IX про посилення мобілізації (законопроект 10 449).
Він законодавчо закріплює таке поняття як оповіщення. Це доведення сигналів і повідомлень (директив, розпоряджень) до органів військового управління, центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій та населення про оголошення мобілізації, виклик громадян до ТЦК, а також вручення (надсилання) повісток громадянам.
Відповідно, якщо змінами у статті 21 Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» передбачено, що підприємства, установи і організації зобов’язані вести військовий облік призовників, військовозобов’язаних та резервістів із числа працюючих, здійснювати заходи щодо бронювання військовозобов’язаних і надавати звітність з цих питань відповідним органам влади, а також забезпечувати своєчасне прибуття працівників, які залучаються до виконання обов’язку щодо мобілізації, на збірні пункти та до військових частин, то після змін до обов’язків бізнесу також додається «забезпечувати своєчасне оповіщення і прибуття працівників… на збірні пункти шляхом вжиття відповідних інформаційних та організаційно-технічних заходів із подальшою компенсацією витрат за здійснення такого процесу з Державного бюджету, яка здійснюється не пізніше ніж через місяць після подання відповідного звернення у порядку, встановленому КМУ».

Continue reading...