Понад 50 ракет і більш як 20 «шахедів» по 7 регіонах України: все, що відомо про вранішню атаку РФ

83
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Рано-вранці 8 травня російські війська знову масовано атакували Україну, повідомила українська влада. Наслідки ще уточнюються.
Утім, уже відомо про влучання у низці областей, зокрема в українські енергооб’єкти, а також двох постраждалих на Київщині та травмовану дитину на Кіровоградщині.

Рано-вранці 8 травня російські війська знову масовано атакували Україну, повідомила українська влада. Наслідки ще уточнюються. Понад 50 ракет і більш як 20 «шахедів» по 7 областях
За даними Міністерства внутрішніх справ України, вранці 8 травня сили РФ атакували 7 регіонів України – під удар потрапили об’єкти енергетичної інфраструктури, близько 30 житлових будинків, громадський транспорт, автомобілі. У Запоріжжі пошкоджена будівля пожежно-рятувальної частини.
Президент України Володимир Зеленський повідомив у телеграмі про понад 50 ракет і більш як 20 «шахедів» по інфраструктурі у Львівській, Вінницькій, Київській, Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Івано-Франківській областях.
«Масований ракетний удар нациста Путіна в День памʼяті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні… Усі необхідні служби вже працюють на місцях, ліквідовуючи наслідки терору. Весь світ має чітко розуміти, хто є хто. Весь світ не має права дати ще один шанс нацизму», – йдеться у повідомленні.Атака на енергооб’єкти
За даними Міненерго, сили РФ атакували об’єкти генерації та передачі електроенергії у шести областях – Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях.
«Ворог не полишає планів позбавити українців світла. Знову масована атака на нашу енергетику!» – повідомив у фейсбуці міністр енергетики Герман Галущенко. Міністр додав, що наслідки уточнюються.
Компанія ДТЕК згодом повідомила, що російська армія атакувала три теплоелектростанції вранці 8 травня.
«Ще одна надзвичайно важка ніч для української енергетики… Серйозно пошкоджено обладнання. Енергетики в ці хвилини працюють над ліквідацією наслідків атаки», – зазначено у повідомленні.Кіровоградщина
Внаслідок російської ракетної атаки на Кіровоградщину в Олександрійському районі пошкоджений обʼєкт критичної інфраструктури, травмована 8-річна дитина, повідомив голова обласної військової адміністрації Андрій Райкович.
«Попередньо – руйнувань зазнали 13 приватних будинків та майже три десятки гаражів. Всі відповідні служби працюють на місці», – написав він у телеграмі.Київщина
На Київщині ⁠падіння уламків зафіксували в чотирьох районах, є постраждалі, повідомив голова обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

Continue reading...