Загадкове отруєння в Черкасах. Прокуратура спростувала версію про витік отруйних речовин з військової частини

325
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

За результатами експрес-аналізу повітря, на місці події не виявили сірководню, аміаку, хлору, а також горючих газів та отруйних речовин.
Військова прокуратура повідомила, що спеціалісти не виявили витоку отруйних речовин з території військової частини, яка знаходиться неподалік від школи у Черкасах, де на лінійці сталося масове отруєння дітей. Про це в четвер, 10 травня, повідомила прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.
Як зазначається, однією із версій отруєння школярів було розповсюдження невідомої речовини з прилеглої до школи території військової частини А1744. У зв’язку з цим військовий прокурор Черкаського гарнізону очолив спільну групу за участю спеціалістів ДСНС, слідчої-оперативної групи Черкаського відділу поліції та військовослужбовців відділу РХБЗ із залученням новітніх приладів визначення радіаційного та хімічного фону.
«За результатами проведеного огляду витоку будь-яких отруйних речовин виявлено не було. Радіаційний та хімічний фон в межах норми. Будь-яких вибухів на території частини також не було», – йдеться в повідомленні.
У прокуратурі також додали, за результатами експрес-аналізу повітря, на місці події не виявили сірководню, аміаку, хлору, а також горючих газів та отруйних речовин.
«Пізніше були задіяні методики, що дозволяють зробити дослідження території та приміщень школи щодо небезпечних речовин більш широкого спектру дії. Наразі триває робота щодо дослідження радіаційного фону», – наголошується в повідомленні.
Крім того, повідомляється, що станом на 12:00 10 травня до обласної лікарні госпіталізовано 53 дитини, чотири вчителя, наразі з реанімації всі переведені у загальні палати.
«Стан хворих покращився і вже найближчим часом усі будуть виписані додому», – зазначається в повідомленні.

Continue reading...