Home Ukraine Україна — українською Тече, пітніє і гниє: які неприємні сюрпризи готує панорамний дах та люк...

Тече, пітніє і гниє: які неприємні сюрпризи готує панорамний дах та люк в авто

73
0
SHARE

Жодних сумнівів, що скляний дах – це дуже круто. Особливо якщо він ще й відкривається, запускаючи до салону сонце, повітря та різні п’янкі аромати вес.
Жодних сумнівів, що скляний дах – це дуже круто. Особливо якщо він ще й відкривається, запускаючи до салону сонце, повітря та різні п’янкі аромати весни. Але за кілька років експлуатації слово “люк” викликає у власника зовсім інші емоції… Про що нам не розповідають в автосалоні, коли агітують замовити люк чи “панораму”?
Про зворотній бік такої привабливої опції автомобіля як панорамних дах чи люк читайте в матеріалі РБК-Україна.
При підготовці статті були використані публікації видань Autocentre, AutoBild та сайтів компаній-виробників.
Найчастіше за можливість мати над головою відкрите небо доводиться доплачувати, і при тому чимало. Але журналісти нашого автомобільного відділу знають випадки, коли власник машини у розкішній комплектації був готовий заплатити за те, що люка в його “ластівки” не стало…Як влаштовано люк в даху автомобіля
Власне люк, який ми бачимо очима – лише верхівка того “айсбергу”, який схований під панелями оббивки. А там – маса додаткового обладнання, зокрема загальний корпус з піддоном, великий, але тендітний механізм відкривання, кабелі електрики, електронний модуль керування і проклятий тисячами власників “водогін” – трубопровід відведення вологи. Панелі оббивки стелі і передніх стійок даха зазвичай теж особливі, плюс майже обов’язково є шторка (з електроприводом чи без), яка закриває люк зсередини.
Все це громіздке господарство не просто ускладнює автомобіль – зазвичай воно хронічно схильне до проблем.

Continue reading...