Україна візьме участь у засіданні НАТО, незважаючи на опір Угорщини, – Пристайко

242
0
TEILEN

Голова представництва України при Північноатлантичному союзі Вадим Пристайко повідомив в ефірі програми „Завтра“, спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу „112 Україна“, як саме Україна візьме…
Голова представництва України при Північноатлантичному союзі Вадим Пристайко повідомив в ефірі програми „Завтра“, спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу „112 Україна“, як саме Україна візьме участь у засіданні НАТО попри спротив Угорщини, пише Цензор. НЕТ.
„Завдяки взаємодії із союзниками з НАТО нам вдалося переступити через блок, який встановлює Угорщина, намагаючись зловжити принципом консенсусу, який існує в НАТО. Варіант, який було визначено, – це спільне засідання з Грузією якраз через 10 років після Бухарестського саміту, коли і Україні, і Грузії було обіцяно, що вони стануть членами НАТО. Ми збираємося знову з Альянсом і будемо обговорювати, яким чином за цей час Україна і Грузія просунулися, що ще треба зробити і яка допомога Альянсу може обом країнам надійти“, – сказав він.
Вадим Пристайко також не відкидає можливості блокування Угорщиною заяви засідання, але наголосив, що важливішою для України буде декларація саміту.
„Є технічні деталі, і, дійсно, Угорщина намагається блокувати заяву цього засідання, але, крім заяви засідання, буде заява генерального секретаря, який головуватиме під час засідання.

Continue reading...