Україна візьме участь у засіданні НАТО, незважаючи на опір Угорщини, – Пристайко

238
0
SHARE

Голова представництва України при Північноатлантичному союзі Вадим Пристайко повідомив в ефірі програми « Завтра », спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу « 112 Україна », як саме Україна візьме…
Голова представництва України при Північноатлантичному союзі Вадим Пристайко повідомив в ефірі програми « Завтра », спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу « 112 Україна », як саме Україна візьме участь у засіданні НАТО попри спротив Угорщини, пише Цензор. НЕТ.
« Завдяки взаємодії із союзниками з НАТО нам вдалося переступити через блок, який встановлює Угорщина, намагаючись зловжити принципом консенсусу, який існує в НАТО. Варіант, який було визначено, – це спільне засідання з Грузією якраз через 10 років після Бухарестського саміту, коли і Україні, і Грузії було обіцяно, що вони стануть членами НАТО. Ми збираємося знову з Альянсом і будемо обговорювати, яким чином за цей час Україна і Грузія просунулися, що ще треба зробити і яка допомога Альянсу може обом країнам надійти », – сказав він.
Вадим Пристайко також не відкидає можливості блокування Угорщиною заяви засідання, але наголосив, що важливішою для України буде декларація саміту.
« Є технічні деталі, і, дійсно, Угорщина намагається блокувати заяву цього засідання, але, крім заяви засідання, буде заява генерального секретаря, який головуватиме під час засідання.

Continue reading...