Ізраїль чи Україна? У Конгресі США загострилися суперечки щодо поділу фіндопомоги: хто "виграє"

206
0
TEILEN

Республіканці в Палаті представників готові гарантувати Ізраїлю $14,5 млрд допомоги. Наскільки війна на Близькому Сході відтягне ресурси США від України.
Вашингтон намагається компенсувати витрати на екстрену допомогу Ізраїлю, яка приблизно вчетверо менша, ніж для України. І якщо для Тель-Авіва пакет попередньо погодили, Київ ризикує залишитися без грошей. Фокус розбирався, наскільки війна на Близькому Сході відтягне ресурси від України.
У Конгресі США сперечаються щодо поділу фінансового пакета на $106 млрд між Україною та Ізраїлем. Республіканці в нижній Палаті Конгресу (Палаті представників) готові 2 листопада проголосувати за відправлення Тель-Авіву $14,5 млрд, кажуть співрозмовники видання Politico всередині партії.
Що робити з $61,4 млрд для Києва, поки що не вирішили. Республіканці мають більшість у Палаті представників і можуть взагалі не підтримати запропонований президентом США Джо Байденом для Ізраїлю, України і Тайваню великий пакет допомоги.
Спочатку в загальному пакеті США хотіли виділити Ізраїлю трохи менше — $14,3 млрд. По лінії Пентагону планувалося витратити $10,6 млрд на зміцнення систем ПРО „Залізний купол“ і „Праща Давида“. Ще $1,2 млрд належало на розробку „Залізний промінь“. Решту $3,7 млрд мали спрямувати від Держдепартаменту на інші потреби ЦАХАЛ і посилення безпеки посольства США.Київ б’є на сполох: що робити при затяжній війні на Близькому Сході
Українські політики б’ють на сполох. Народний депутат від фракції „Голос“ Ярослав Железняк звертає увагу, що республіканці 30 жовтня хотіли виділити екстрену допомогу Ізраїлю за рахунок скорочення видатків IRS (Служби внутрішніх доходів) на боротьбу з податковим шахрайством і поліпшенням обслуговування платників податків.

Continue reading...