Ізраїль чи Україна? У Конгресі США загострилися суперечки щодо поділу фіндопомоги: хто "виграє"

214
0
SHARE

Республіканці в Палаті представників готові гарантувати Ізраїлю $14,5 млрд допомоги. Наскільки війна на Близькому Сході відтягне ресурси США від України.
Вашингтон намагається компенсувати витрати на екстрену допомогу Ізраїлю, яка приблизно вчетверо менша, ніж для України. І якщо для Тель-Авіва пакет попередньо погодили, Київ ризикує залишитися без грошей. Фокус розбирався, наскільки війна на Близькому Сході відтягне ресурси від України.
У Конгресі США сперечаються щодо поділу фінансового пакета на $106 млрд між Україною та Ізраїлем. Республіканці в нижній Палаті Конгресу (Палаті представників) готові 2 листопада проголосувати за відправлення Тель-Авіву $14,5 млрд, кажуть співрозмовники видання Politico всередині партії.
Що робити з $61,4 млрд для Києва, поки що не вирішили. Республіканці мають більшість у Палаті представників і можуть взагалі не підтримати запропонований президентом США Джо Байденом для Ізраїлю, України і Тайваню великий пакет допомоги.
Спочатку в загальному пакеті США хотіли виділити Ізраїлю трохи менше — $14,3 млрд. По лінії Пентагону планувалося витратити $10,6 млрд на зміцнення систем ПРО « Залізний купол » і « Праща Давида ». Ще $1,2 млрд належало на розробку « Залізний промінь ». Решту $3,7 млрд мали спрямувати від Держдепартаменту на інші потреби ЦАХАЛ і посилення безпеки посольства США.Київ б’є на сполох: що робити при затяжній війні на Близькому Сході
Українські політики б’ють на сполох. Народний депутат від фракції « Голос » Ярослав Железняк звертає увагу, що республіканці 30 жовтня хотіли виділити екстрену допомогу Ізраїлю за рахунок скорочення видатків IRS (Служби внутрішніх доходів) на боротьбу з податковим шахрайством і поліпшенням обслуговування платників податків.

Continue reading...