Законопроєкт Гетманцева про "клуб білого бізнесу" створить резервацію для обраних – бізнес-омбудсмен

97
0
TEILEN

УНН Економіка ✎ Бізнес-омбудсмен Роман Ващук розкритикував ініційований Гетманцевим законопроект про „клуб білого бізнесу“, заявивши, що він створить резервацію для е…
Бізнес-омбудсмен Роман Ващук розкритикував ініційований Гетманцевим законопроект про „клуб білого бізнесу“, заявивши, що він створить резервацію для еліти замість того, щоб вирівняти умови для всього бізнесу.
В Україні потрібно вирівнювати умови для ведення бізнесу, а законопроєкт за ініціативи голови податкового комітету Ради Данила Гетманцева про „клуб білого бізнесу“ навпаки створить резервацію для обраних. Таку думку висловив бізнес-омбудсмен Роман Ващук, передає УНН.
Гетманцев у своєму Telegram-каналі повідомив, що разом з колегами підготував законопроєкт про „клуб білого бізнесу“. За його словами, суть документа в тому, що „якщо підприємець відповідає простим та прозорим критеріям щодо рівня сплати податків вище середнього по галузі та вищого за середні по галузі рівня зарплати, податковий контроль у вигляді перевірок за ним не здійснюється. Це поза іншими перевагами. Перелік переглядається щокварталу“. Крім того, законопроєктом пропонується запровадити податкових нянь.
„Я думаю, треба вирівнювати поле для всіх бізнесів… Нам потрібно міняти взагалі підхід, а не створювати резервацію для обраних“, – зазначив Ващук
За його словами, податкові няні, запровадження яких передбачає законопроєкт про „клуб білого бізнесу“, не змінять ситуацію в податковій системі.

Continue reading...