Законопроєкт Гетманцева про "клуб білого бізнесу" створить резервацію для обраних – бізнес-омбудсмен

98
0
SHARE

УНН Економіка ✎ Бізнес-омбудсмен Роман Ващук розкритикував ініційований Гетманцевим законопроект про « клуб білого бізнесу », заявивши, що він створить резервацію для е…
Бізнес-омбудсмен Роман Ващук розкритикував ініційований Гетманцевим законопроект про « клуб білого бізнесу », заявивши, що він створить резервацію для еліти замість того, щоб вирівняти умови для всього бізнесу.
В Україні потрібно вирівнювати умови для ведення бізнесу, а законопроєкт за ініціативи голови податкового комітету Ради Данила Гетманцева про « клуб білого бізнесу » навпаки створить резервацію для обраних. Таку думку висловив бізнес-омбудсмен Роман Ващук, передає УНН.
Гетманцев у своєму Telegram-каналі повідомив, що разом з колегами підготував законопроєкт про « клуб білого бізнесу ». За його словами, суть документа в тому, що « якщо підприємець відповідає простим та прозорим критеріям щодо рівня сплати податків вище середнього по галузі та вищого за середні по галузі рівня зарплати, податковий контроль у вигляді перевірок за ним не здійснюється. Це поза іншими перевагами. Перелік переглядається щокварталу ». Крім того, законопроєктом пропонується запровадити податкових нянь.
« Я думаю, треба вирівнювати поле для всіх бізнесів… Нам потрібно міняти взагалі підхід, а не створювати резервацію для обраних », – зазначив Ващук
За його словами, податкові няні, запровадження яких передбачає законопроєкт про « клуб білого бізнесу », не змінять ситуацію в податковій системі.

Continue reading...