Спроба підкупу Холодницького: главу САП звинуватили в провокації хабара

211
0
SHARE

Адвокати судді Геннадія Підберезного, якого підозрюють у спробі дачі хабара голові САП Назару Холодницкому, наполягають на відкритті провадження в звязку з провокацією підкупу самим керівником антикорупційної прокуратури.
Адвокати судді Геннадія Підберезного, якого підозрюють у спробі дачі хабара голові САП Назару Холодницкому, наполягають на відкритті провадження в зв’язку з провокацією підкупу самим керівником антикорупційної прокуратури.
Про це повідомила на прес-конференції в понеділок адвокат глави Кіровського райсуду Дніпра Підберезного Таміла Ульянова, передає « Інтерфакс-Україна » .
Зокрема, захист судді просить Національне антикорупційне бюро і Генеральну прокуратуру належним чином відреагувати на подані ними раніше заяви про провокації підкупу.
« Хочу звернутися до генерального прокурора України та директора НАБУ: наші сьогоднішні заяви ми просимо вважати заявою про злочин, вчинений заступником генерального прокурора – керівником САП Назаром Холодницьким, і в черговий раз вимагаємо внести ці заяви до ЄРДР », – сказала вона.
У свою чергу адвокат Володимир Тимошенко розповів, що Холодницький неправильно подав інформацію: він стверджував, що йому запропонували хабар, тоді як йшлося саме про провокацію хабара.
« Все було з точністю до навпаки. Це Назар Іванович (Холодницький – ред.) сказав, що він готовий закрити провадження стосовно такої і такої особи, якщо ви дасте мені $300 тисяч… Підберезний не розумів, це провокація, пропозиція брати участь у передачі або отримання », – сказав адвокат.
Він наголосив, що затримання відбулося 21 вересня, тоді як 19 вересня Підберезний на ім’я генпрокурора написав заяву про те, що у колишніх суддів його суду Холодницький вимагає хабар у розмірі $300 тисяч.

Continue reading...