Адвокат Гандзюк розповіла, у якому випадку замовники вбивства можуть уникнути покарання

279
0
SHARE

Передача до суду справи проти виконавців нападу на активістку Катерину Гандзюк у її нинішньому вигляді унеможливить притягнення до відповідальності замовників убивства.
Передача до суду справи проти виконавців нападу на активістку Катерину Гандзюк у її нинішньому вигляді унеможливить притягнення до відповідальності замовників убивства.
Про це у коментарі « Громадському » сказала адвокат Гандзюк Євгенія Закревська.
« Я хочу наголосити, що станом принаймні на вчора, цим виконавцям не було змінено підозру і не було додано ознаку замовності.
Другий момент: якщо справу по виконавцях передадуть в суд, то з чого і де будуть брати докази, яким чином використають ці докази в провадженні СБУ, яка шукає замовників », – заявила вона.
Як пояснила адвокат, у разі відсутності ознаки замовності у провадженні поліції проти виконавців буде неможливо притягнути до відповідальності замовників, яких розшукують в межах іншого провадження, відкритого СБУ.
« Вони не можуть бути двічі підозрюваними, чи двічі обвинуваченими. Вони можуть обвинувачуватися тільки один раз », – зазначила Закревська.
За її словами, адвокати Гандзюк раніше направили клопотання про об’єднання цих справ до прокуратури Херсонської області і до Генпрокуратури.
« Якщо це не буде зроблено, то я не бачу судової перспективи притягнення замовника до відповідальності. Просто передати справу по виконавцях до суду – це просто унеможливити в подальшому притягнення замовника », – наголосила адвокат.
Закревська зауважила, що прокуратура Херсонщини уже відмовила в об’єднанні цих проваджень, від Генпрокуратури відповідь ще не надійшла.
Як повідомлялось, керівник Нацполіції Сергій Князєв заявив про очікування, що затримані організатори нападу на Гандзюк у зв’язку з її смертю нададуть додаткові свідчення щодо того, чиє замовлення вони виконували.
« Смерть Катерини – це наслідок зухвалого нападу, який стався на неї 31 липня цього року в Херсоні. За цим фактом поліція затримала 5 співучасників злочину, яких було заарештовано.

Continue reading...