Новини України за 29 грудня 2018 – новини України і світу

263
0
SHARE

Головні новини України та світу сьогодні 29 грудня 2018. Новини України та новини світу 29.12.2018, що відбувалося за день в Україні та світі читайте на сайті новин України 24tv.ua.
Росія запровадила заборону на імпорт товарів з України. Із початком російської агресії у багатьох містах України використання піротехнічних засобів офіційно заборонене. Що загрожує порушникам? Стало відомо, де Порошенко з родиною планують зустріти Новий рік. Такими були головні новини 29 грудня в Україні та світі.
Росія запровадила заборону на імпорт товарів з України, а відповідну постанову уже підписав прем’єр-міністр країни Дмитро Медведєв. Таким чином, Кремль відреагував на санкції, що нещодавно ввела проти них Україна.
Нагадаємо, 25 грудня російський уряд опублікував розширений список осіб і організацій з України, проти кого Кремль запровадив нові санкції. До нього Москва додала ще понад 200 осіб і організацій. Загалом до списку увійшли 245 фізичних осіб і компаній. А вже 26 грудня Рада національної безпеки та оборони України схвалила рішення про введення санкцій щодо юридичних і фізичних осіб Росії за проведення незаконних виборів на окупованих територіях Донбасу та за агресію РФ у районі Керченської протоки.
Повертаючись до « сакцій » проти України, вже відомо, яких товарів стосуватимуться нові обмеження. Як мовиться на офіційному сайті російського уряду, під обмеження, перш за все, потрапила категорія промислових товарів, щоправда у списку також фігурують сільськогосподарська продукція, сировина та продовольство.
Також у російському уряді опублікували перелік усіх товарів з України, які Росія забороняє ввозити. З харчових продуктів, це, зокрема:
– пшениця та меслин (суміш пшениці та жита),
– соняшникова та лляна олія,
– м’ясна та рибна продукція,
– кондитерські вироби та шоколад,
– хліб і мучні вироби,
– консервовані та свіжі овочі та фрукти,
– джеми,
– солодове пиво,
– виноградні вина,
– етиловий спирт.
Щодо сировини та промислової продукції, то під удар Кремля потрапили:
– галька, гравій і щебінь,
– вапняк, доломіт і інші вапнякові камені,
– мийні засоби та поверхнево-активні органічні речовини (окрім мила),
– грілки та комбіновані грілки,
– деревостружкові плити,
– папір і картон,
– шпалери та настінне покриття,
– водяні, парові та газові турбіни,
– частини рідинних насосів,
– меблі,
– сільськогосподарські пристрої: сіялки, сажалки, завантажувальні пристрої, обладнання для обробки та переробки молока, машини для приготування кормів для тварин;
– обладнання для хлібобулочної та цукрової промисловості,
– машини для змішування мінеральних добрив,
– трансмісійні вали, коробки передач, варіатори швидкості,
– електротрансформатори, генератори, обмотувальні дроти та електричні провідники,
– деякі типи тракторів,
– причепи та напівпричепи.

Continue reading...