Новини України за 29 грудня 2018 — новини України і світу

259
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Головні новини України та світу сьогодні 29 грудня 2018. Новини України та новини світу 29.12.2018, що відбувалося за день в Україні та світі читайте на сайті новин України 24tv.ua.
Росія запровадила заборону на імпорт товарів з України. Із початком російської агресії у багатьох містах України використання піротехнічних засобів офіційно заборонене. Що загрожує порушникам? Стало відомо, де Порошенко з родиною планують зустріти Новий рік. Такими були головні новини 29 грудня в Україні та світі.
Росія запровадила заборону на імпорт товарів з України, а відповідну постанову уже підписав прем’єр-міністр країни Дмитро Медведєв. Таким чином, Кремль відреагував на санкції, що нещодавно ввела проти них Україна.
Нагадаємо, 25 грудня російський уряд опублікував розширений список осіб і організацій з України, проти кого Кремль запровадив нові санкції. До нього Москва додала ще понад 200 осіб і організацій. Загалом до списку увійшли 245 фізичних осіб і компаній. А вже 26 грудня Рада національної безпеки та оборони України схвалила рішення про введення санкцій щодо юридичних і фізичних осіб Росії за проведення незаконних виборів на окупованих територіях Донбасу та за агресію РФ у районі Керченської протоки.
Повертаючись до «сакцій» проти України, вже відомо, яких товарів стосуватимуться нові обмеження. Як мовиться на офіційному сайті російського уряду, під обмеження, перш за все, потрапила категорія промислових товарів, щоправда у списку також фігурують сільськогосподарська продукція, сировина та продовольство.
Також у російському уряді опублікували перелік усіх товарів з України, які Росія забороняє ввозити. З харчових продуктів, це, зокрема:
– пшениця та меслин (суміш пшениці та жита),
– соняшникова та лляна олія,
– м’ясна та рибна продукція,
– кондитерські вироби та шоколад,
– хліб і мучні вироби,
– консервовані та свіжі овочі та фрукти,
– джеми,
– солодове пиво,
– виноградні вина,
– етиловий спирт.
Щодо сировини та промислової продукції, то під удар Кремля потрапили:
– галька, гравій і щебінь,
– вапняк, доломіт і інші вапнякові камені,
– мийні засоби та поверхнево-активні органічні речовини (окрім мила),
– грілки та комбіновані грілки,
– деревостружкові плити,
– папір і картон,
– шпалери та настінне покриття,
– водяні, парові та газові турбіни,
– частини рідинних насосів,
– меблі,
– сільськогосподарські пристрої: сіялки, сажалки, завантажувальні пристрої, обладнання для обробки та переробки молока, машини для приготування кормів для тварин;
– обладнання для хлібобулочної та цукрової промисловості,
– машини для змішування мінеральних добрив,
– трансмісійні вали, коробки передач, варіатори швидкості,
– електротрансформатори, генератори, обмотувальні дроти та електричні провідники,
– деякі типи тракторів,
– причепи та напівпричепи.

Continue reading...