На півдні зросла кількість напрямків, де ЗСУ здійснюють тиск на ворога по лінії оборони. Колонка Сергія Згурця

120
0
SHARE

Чим ширше ділянка фронту, тим складніше ворогу визначити, де буде головний напрямок удару. Напрямків на півдні вже є 5, і кожен із напрямків є тривожним для противника
Чим ширше ділянка фронту, тим складніше ворогу визначити, де буде головний напрямок удару. Напрямків на півдні вже є 5, і кожен із напрямків є тривожним для противника
Сьогодні, 5 серпня, Верховна Рада схвалила відставку Олексія Резнікова з посади міністра оборони, а призначення на посаду нового керівника Рустема Умєрова розглядатиметься у парламенті завтра.Ситуація на фронті
У цей час Сили оборони продовжували бойові дії на фронті. Вже можна констатувати, що на півдні зросла кількість напрямків, де ЗСУ здійснюють тиск на ворога по лінії оборони. Концепцію наступу, яка реалізується на декількох ділянках, можна пояснити трьома словами – розтягуй, виснажуй та бий. Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що Сили оборони продовжують ведення наступальної оборони на Бахмутському та Мелітопольському відтинках фронту, також мали успіх у напрямку Роботине – Новопрокопівка.

Також є дані про те, що й на інших напрямках зараз активізувалися бойові дії. Це насамперед на Бердянському векторі, зокрема, у районі селищ Новодонецьке та Новомайорське.
Також є дані, що ЗСУ проводять бойові дії ще по двох напрямках – це атаки на Камʼянське, поблизу Василівки.
А ще наші сили тиснуть на ворога поблизу Вугледара у Павлівці з обох сторін, замикаючи район населеного пункту в оточення з півночі та заходу. Дійсно, на декількох напрямках ситуація для ворога стає все складнішою.
У цей час президент України здійснив поїздку й обговорив ситуацію з комбатами, бригадами, які ведуть бойові дії на Бахмутському напрямку. Були зустрічі з військовими й командирами батальйонів. Говорилося про проблеми, зокрема, йшлося про забезпечення артснарядами, ракетами для систем ППО, транспортом, засобами РЕБ. Вчора, 4 серпня, така ж зустріч у президента відбулася з командирами майже 10 бригад, що діють у складі оперативного угруповання « Донецьк », включно з трьома окремими бригадами морської піхоти – це 36-та, 37-ма і 38-ма бригади. Там так само говорили про оцінку ситуації на ділянках відповідальності бригад, а також про виконання бойових завдань і рівень матеріально-технічного забезпечення.
Капітан ЗСУ Валерій Прозапас розказав, що Верховний Головнокомандувач був і у їхній бригаді. І це хороша ознака, тому що, коли президент з перших вуст чує всі проблеми, то може організувати швидке реагування. Звичайно, деталізувати проблеми не будемо. У такій війні, проти такого потужного ворога нічого не може бути занадто. Не може бути багато безпілотників, снарядів, РЕБ, палива, транспорту, навченого особового складу, а все це впирається у кошти.

Continue reading...