Дієтолог назвав найкорисніші трав'яні чаї, які сприяють зміцненню здоров’я

103
0
SHARE

Зазвичай, трав’яні чаї виготовляють із сушених фруктів, квітів, спецій або трав. Протягом століть вони використовувалися як природні ліки проти різном.
Зазвичай, трав’яні чаї виготовляють із сушених фруктів, квітів, спецій або трав. Протягом століть вони використовувалися як природні ліки проти різноманітних захворювань.
Які з них є найкориснішими, розкаже РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на допис дієтолога Олега Швеця у Facebook.Які чаї найкорисніші для здоров’я
Чаї з трав мають різноманітні чудові смаки, не містять цукру та калорій. Багато трав’яних чаїв також сприяють зміцненню здоров’я, і сучасна наука підтверджує профілактичні та лікувальні можливості деяких з них при розумному використання.
Дієтолог назвав десять трав’яних чаїв, безпеку та користь яких було підтверджено в надійних дослідженнях.
Чай з ромашки
Відомий своєю заспокійливою дією і часто використовується як засіб для поліпшення сну. Дослідження показують, що він дійсно поліпшує якість сну у літніх людей і жінок після пологів. Щобільше, вважається, що ромашка має антибактеріальні, протизапальні властивості та захищає печінку. Згідно з певними дослідженнями, цей чай здатен покращити контроль рівня цукру в крові та полегшити симптоми передменструального синдрому (ПМС).
Чай з м’яти
Найчастіше використовують для підтримки здоров’я травлення. Також він має антиоксидантні, протиракові, антибактеріальні та противірусні властивості. Кілька досліджень показали, що препарати з олії м’яти допомагають полегшити розлад травлення, нудоту, біль у шлунку та інші симптоми синдрому подразненого кишківника.
Разом з цим, вочевидь не можна екстраполювати на м’ятний чай результати досліджень, в яких вивчалася ефективність олії перцевої м’яти. Кількість активного інгредієнта в останній суттєво перевищує його кількість у чаї з м’ятою.
Імбирний чай
Імбирний чай містить велику кількість антиоксидантів і є добре знаним засобом від нудоти.

Continue reading...