Виїзд чоловіків за кордон: що і для кого зміниться від 18 травня

100
0
SHARE

Зміна правил виїзду за кордон: що зміниться з 18 травня для чоловіків, новий закон про мобілізацію. Всі подробиці читайте ᐅ новини 1+1 (ТСН.ua).
Отож, вже від суботи, 18 травня, закон про мобілізацію набуде чинності. А відповідно запрацюють нові правила, зокрема і щодо перетину кордону.
В Україні новий закон про мобілізацію набуває чинності вже від суботи, 18 травня. Від цього ж дня для українців зміняться правила перетину кордону.
Усе, що потрібно про це знати, розповіла в ексклюзивному сюжеті для TSN.ua журналістка Вікторія Гнатюк. Нові правила перетину кордону
Отож, вже від суботи, 18 травня, закон про мобілізацію набуде чинності. А відповідно запрацюють нові правила, зокрема і щодо перетину кордону. З набуттям чинності закону про вдосконалення мобілізації для окремих категорій українських громадян під час перетину кордону буде обов’язковим наявність військово-облікових документів. Тобто, це категорія чоловіків від 18 до 60 років. 
Деталі в коментарі “Українській правді” розповів речник Держприкордонслужби полковник Андрій Демченко: “Згідно з нормами українського законодавства у період дії воєнного стану або проведення мобілізації (крім цільової) громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років зобов’язані мати при собі військово-обліковий документ разом із документом, що посвідчує особу, та пред’являти їх за вимогою прикордонника у прикордонній смузі, контрольованому прикордонному районі та на пунктах пропуску через державний кордон України. Такий обов’язок  передбачений змінами до законів України « Про правовий режим воєнного стану » та « Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію », які наберуть чинності цієї суботи”.

Continue reading...