Виїзд чоловіків за кордон: що і для кого зміниться від 18 травня

113
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Зміна правил виїзду за кордон: що зміниться з 18 травня для чоловіків, новий закон про мобілізацію. Всі подробиці читайте ᐅ новини 1+1 (ТСН.ua).
Отож, вже від суботи, 18 травня, закон про мобілізацію набуде чинності. А відповідно запрацюють нові правила, зокрема і щодо перетину кордону.
В Україні новий закон про мобілізацію набуває чинності вже від суботи, 18 травня. Від цього ж дня для українців зміняться правила перетину кордону.
Усе, що потрібно про це знати, розповіла в ексклюзивному сюжеті для TSN.ua журналістка Вікторія Гнатюк. Нові правила перетину кордону
Отож, вже від суботи, 18 травня, закон про мобілізацію набуде чинності. А відповідно запрацюють нові правила, зокрема і щодо перетину кордону. З набуттям чинності закону про вдосконалення мобілізації для окремих категорій українських громадян під час перетину кордону буде обов’язковим наявність військово-облікових документів. Тобто, це категорія чоловіків від 18 до 60 років. 
Деталі в коментарі “Українській правді” розповів речник Держприкордонслужби полковник Андрій Демченко: “Згідно з нормами українського законодавства у період дії воєнного стану або проведення мобілізації (крім цільової) громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років зобов’язані мати при собі військово-обліковий документ разом із документом, що посвідчує особу, та пред’являти їх за вимогою прикордонника у прикордонній смузі, контрольованому прикордонному районі та на пунктах пропуску через державний кордон України. Такий обов’язок  передбачений змінами до законів України «Про правовий режим воєнного стану» та «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», які наберуть чинності цієї суботи”.

Continue reading...