Чи стане інавгурація 5․0 для Путіна останньою та чого чекати від Росії в найближчі місяці

105
0
SHARE

.
7 травня 2024 року відбулася інавгурація Владіміра Путіна у Москві. Російський диктатор сам себе обрав президентом Росії на черговий термін, а нині ж вирішив все це узаконити шляхом відповідного церемоніалу.
У Росії ще до Путіна виникла традиція, коли вибори є фальсифікатом, проте Єльцин хоча б зберігав бодай якісь ознаки демократичності, нехай вони й нагадували карго-культ. Натомість Путін « обирався » попри все. Вибори 2024 були настільки ж незаконні, наскільки й нелегітимні, це визнав цивілізований світ і навіть з цим погодилась російська опозиція. Отже, якщо вибори 2024 були фарсом, то інавгурація президента Росії 2024 – фарс у квадраті.
24 Канал розповідає, як і для чого Путін використовує власну інавгурацію, хто приїхав на свято диктатора та як реагує світ.Інавгурація президента Росії: Кремль хоче показати, що Путін не в ізоляції
Особливу роль у цій цирковій виставі відводиться церемоніалу, а також присутності високих гостей, які мають засвідчити величність моменту та показати, що Росія не в ізоляції, а Путін, попри активний ордер на арешт, є досі рукоподатним.
Традиційно інавгурації відвідують посли закордонних держав, на інавгурацію Путіна були запрошені глави всіх іноземних дипломатичних місій у Москві. Втім, не всі погодились. Зазначимо, що відмова – це прямий політичний сигнал.
Були запрошені й глави диппредставництв, причому не тільки дружніх країн. Усі глави диппредставництв. Ми зараз чуємо, що деякі з них – з європейських країн, зі Сполучених Штатів – після довгих і напружених консультацій зі своїми столицями ухвалили рішення не ходити, але це їхнє рішення. Інавгурація насамперед для громадян Росії,
– прессекретар Путіна Дмітрій Пєсков виправдовується за бойкот інавгурації Путіна.
Традиційно Путін у своїй промові під час інавгурації висловився про нібито готовність до діалогу зі Заходом. Він знову повторив свої мантри про те, що Кремль хоче розмови із Заходом « на рівних, а не з позиції сили », а також про те, що Росія продовжить роботу з партнерами щодо формування « багатополярного світопорядку ».
Та при цьому диктатор почав висувати умови для діалогу та натякнув, що Росія продовжить докладати зусилля для протидії. Найцікавіше, що « миролюбним » заявам Путіна передував старий-новий ядерний шантаж та погрози.
Російська пропаганда традиційно для себе маніпулює даними про висвітлення інавгурації, поширюючи у своїх ЗМІ, що світові медіа в усьому світі транслювали наживо цю подію, попри насправді ж нікчемну кількість іноземних представників.
Звісно ж найвідоміші міжнародні телеканали церемонію інавгурації Путіна проігнорували, та все ж низка ЗМІ дійсно вели трансляцію події. Деякі з них є лояльними до Росії, інші ж прямо заявляли, що Путін – диктатор, а вибори, що проводилися, зокрема й на окупованих територіях України, є нелегітимними.
В МЗС на фарс у Кремлі відповіли своєю заявою.
« 7 травня в Росії церемонія введення на посаду Владіміра Путіна. У такий спосіб російська влада намагається створити для всього світу та своїх громадян ілюзію законності майже довічного перебування при владі людини, яка перетворила Росію на державу-агресора, а панівний режим – на диктатуру », – наголосили в українській дипломатії.Чому Франція та деякі країни ЄС відвідали церемонію Путіна
Навколо цього питання виникла доволі гостра дискусія. Напередодні на рівні Європейського Союзу (резолюції Парламентської Асамблеї Ради Європи від 17 квітня № 2540 (2024) та Європейського Парламенту від 25 квітня № 2024/2665(RSP) було визначено, що вибори в Росії не будуть визнані, відповідно – не буде визнано й Путіна президентом.

Continue reading...