Підсумки 20 лютого: в Києві стало більше мільйонерів, а держборг України перевалив за 2 трильйони грн

237
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Зростання числа легальних мільйонерів в столиці, закриття «недобудов» пунктів пропуску на західному кордоні, накопичення грошей місцевими бюджетами| СЕГОДНЯ
СУСПІЛЬСТВО
12 разів за минулу добу бойовики незаконних збройних формувань порушили режим припинення вогню. Внаслідок обстрілу один український військовослужбовець загинув, четверо отримали поранення, повідомив прес-центр штабу АТО.
1435 мм – такою буде ширина колії (це європейський стандарт) на залізницях, які з’єднають Львів з кордоном Польщі, а також Мукачево з Будапештом. Роботи планується почати в цьому році.
3200 декларацій про майновий стан і доходи на загальну суму 1,9 млрд грн на сьогоднішній день прийняла від громадян Державна фіскальна служба в місті Києві. Декларації з доходами понад 1 млн грн в кожній заповнили вже близько 200 осіб (в минулому році їх було близько 100).
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Росію треба змусити відшкодувати збитки від її агресії – Порошенко
Закривається проект з модернізації шести українських КПП на східному кордоні ЄС, який був запущений в 2014 році і фінансувався Євросоюзом. Невикористані гроші повертаються. На кінець 2017 року жоден з шести проектів КПП не був завершений, хоча ЄС надав у 2006 році на ці цілі 29,2 млн євро.
95% місцевих бюджетів в Україні є прибутковими, про це заявила голова Державної казначейської служби. За її словами, станом на 1 січня 2018 року на рахунках Держказначейства місцевими бюджетами було розміщено 55,4 млрд грн. За рік залишок коштів місцевих бюджетів на цих рахунках зріс майже на 6 млрд грн.
ЕКОНОМІКА
Послабив на 2 копійки на 20 лютого Національний банк офіційний курс гривні до долара, встановивши його на рівні 27,01 грн. Сьогодні курс долара на міжбанку в продажу підвищився до 27,06 грн, а в покупці – до 27,03 грн.
Зріс до 2,1 трлн грн державний і гарантований борг в 2017 році.

Continue reading...