Порошенко доручив ввести обов'язковий іспит з української мови для отримання громадянства

274
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Президент Порошенко підписав указ, згідно з яким для отримання громадянства України необхідно буде скласти іспит з української мови
Президент України Петро Порошенко доручив Кабінету міністрів України ввести в установленому порядку сертифікаційний іспит з української мови для осіб, які подають клопотання про прийняття до громадянства України. Про це йдеться в указі голови держави №156/2018 «Про невідкладні заходи щодо зміцнення державного статусу української мови і сприяння створенню єдиного культурного простору України» від 31 травня, опублікованому на сайті президента.
«Визнати за необхідне ухвалення невідкладних заходів щодо зміцнення державного статусу української мови і створення єдиного культурного простору України», – йдеться в документі.
Згідно з указом, Кабмін протягом місяця повинен створити експертну групу, яка проведе аналіз сучасної мовно-культурної ситуації в Україні, розробить критерії оцінки ефективності державної мовної політики і політики у сфері культури і механізми моніторингу мовно-культурної ситуації на постійній основі.

Continue reading...