Поліція розігнала нічний протест опозиції в Кишиневі

194
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Новини, публікації, інсайдерська інформація про економічні, політичні, культурні та суспільні процеси в Україні та світі.
До ранку 27 серпня співробітники поліції розігнали нічний протест опозиції біля пам’ятника Штефану чел Маре в Кишиневі. Зараз площа Великих національних зборів обнесена парканом і охороняється кількома кордонами поліції, повідомляє молдавське видання NewsMaker.
Як розповів NM заступник голови партії «Платформа Гідність і Правда» DA Олександр Слусар, в 5 ранку до площі приїхали 15 автобусів поліції. Через годину вони перекрили рух в центрі та оточили людей, які сиділи біля пам’ятника. Після цього співробітники поліції Dialog Politia через мегафон зачитали розпорядження мерії від 24 серпня про те, що 27 серпня на цьому місці заплановано офіційні заходи і це анулює будь-які інші домовленості. Документ був підписаний в.о. мера Русланом Кодряну.
«Було сказано, що в разі непокори передбачена насильницька евакуація. Після переговорів — ми взялися за руки, нас було 70 чоловік — після цього поліцейські стали по одному витягати за кордон, особливо поводилися жорстоко з жінками.

Continue reading...