Росія понад два місяці не відповідає на звернення щодо затриманого українця Чабана, — МЗС

276
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

«На сьогодні ми не маємо жодної відповіді від російської сторони про надання дозволу на відвідування консулом громадянина України», — повідомив офіційний представник департаменту Консульської служби…
«На сьогодні ми не маємо жодної відповіді від російської сторони про надання дозволу на відвідування консулом громадянина України», — повідомив офіційний представник департаменту Консульської служби Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич на брифінгу в п’ятницю в Києві, передає Цензор. НЕТ із посиланням на Інтерфакс-Україна.
Він розповів, що посольство України в Російській Федерації 27 червня отримало поштове повідомлення про затримання О. Чабана в Брянській області, тоді як, за словами його адвоката Юрія Білоуса, його підзахисного затримали ще 19 травня.
«Це порушення норм і принципів міжнародного права, це порушення Віденської конвенції про консульські зносини, як і консульської конвенції між Україною та Російською Федерацією», — наголосив Кирилич, додавши, що, відповідно до конвенцій, повідомлення про затримання має бути зроблене в період до трьох діб після затримання.

Continue reading...