У МЗС прокоментували візит патріарха РПЦ до Константинополя

171
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Рішення Вселенського патріарху Варфоломія щодо надання Томосу про автокефалію Української помісної православної церкви змусили РПЦ хоча…
КИЇВ. 31 серпня. УНН. Рішення Вселенського патріарху Варфоломія щодо надання Томосу про автокефалію Української помісної православної церкви змусили РПЦ хоча б частково повернутися до реальності й розпочати діалог з Константинополем. Про це написав на своїй сторінці у Facebook глава МЗС України Павло Клімкін, передає УНН.
“Візит Патріарха РПЦ Кирила до Вселенського патріарха Варфоломія викликав помітне занепокоєння в українській медіа-сфері. Воно й зрозуміло, адже однією з головних тем переговорів було надання Константинополем Томосу про автокефалію Української помісної православної церкви. Ясно, що московський гість мав докласти всіх зусиль, аби цьому завадити й зберегти свої позиції в Україні. Але сумніви розвіялися відразу ж після завершення переговорів. Вселенський патріарх повідомив співрозмовника про те, що автокефалія в України буде! І це історична новина, що веде нас до історичної перемоги”, — йдеться у повідомлені.

Continue reading...