Швейцарський парламент схвалив масштабну допомогу Україні

0

Усі події в Україні та світі за останній час, найголовніше, огляди, аналітика та прогнози, читати українською
У Швейцарії профільний парламентський комітет проголосував за виділення 5 млрд швейцарських франків (5,5 млрд доларів) на допомогу Україні.

Як зауважує Reuters, допомогу схвалили в рамках ширшого пакета заходів, спрямованих на підвищення обороноздатності нейтральної Швейцарії.

Відповідне рішення ухвалили 8 голосами проти 5 (зокрема, проти угоди виступили праві партії). Тепер цей план має пройти низку парламентських процедур, і лише після цього він стане законом. Також ми , що Іспанія пообіцяла передати Україні ракети для систем протиракетної оборони Patriot. США тим часом переконати канцлера ФРН Олафа Шольца у необхідності надання нашій країни ракет Taurus. ⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому , а також бонуси та швидкі новини.

Дуа Ліпа в шикарній сукні Chanel вийшла на червону доріжку Time 100 у Нью-Йорку (фото)

0

Британська співачка, дизайнерка і модель Дуа Ліпа привернула увагу ефектним образом 25 квітня ввечері на гала-концерті Time 100 у Нью-Йорку.
Модель Дуа Ліпа продемонструвала струнку фігуру в гламурному образі на зірковому заході. На гала-концерті були присутні багато знаменитостей.
Британська співачка, дизайнерка і модель Дуа Ліпа привернула увагу ефектним образом 25 квітня ввечері на гала-концерті Time 100 у Нью-Йорку, повідомляє Daily Mail.
28-річна хітмейкерка приголомшила своєю вечірньою срібною сукнею від бренду Chanel з довгими рукавами. Сукня з глибоким вирізом вигідно підкреслила струнку фігуру моделі. Вона була прикрашена чорним бантом і брошкою посередині. Під сукню Ліпа взула чорні босоніжки з тонкими пряжками на високих підборах. Модниця доповнила свій образ кольє, інкрустованим діамантами, а також сережками і каблучками. Дуа, що має англійське та албанське походження, зачарувала шанувальників довгими локонами бордового кольору, які м’якими хвилями спадали їй на плечі. Вона засліпила камери своїм красивим макіяжем. Знаменитість підкреслила очі та широкі брови, а на губи нанесла сливового відтінку помаду.
На вечорі в четвер увечері були присутні й інші зірки, включно з Патріком і Бріттані Магомес, Селеною Гомес, Колманом Домінго, Джоном Керрі, Майєю Рудольф, Кайлі Міноуг та іншими.
15 квітня мегазірка представила обкладинку Time100 своїм 88,6 мільйонам підписників в Instagram. Співачку зображено крупним планом із гладким мокрим волоссям, що падає на обличчя. У підписі вона написала: “Спасибі @time і спасибі, мій дорогий друг і герой @thisispattismith, за ваші чудові слова”. Її віддані шанувальники понад мільйон разів поставили позначку “подобається” цій публікації моделі.
Раніше, 23 лютого, Дуа Ліпа зізналася, що відчувала, коли сама приїхала до Лондона. Зірка сцени народилася в столиці Великої Британії. Утім, згодом сім’я емігрантів повернулася назад у Косово.

У київській школі впала стеля під час уроків (відео)

0

У київській школі №155 впала підвісна стеля, сталося це прямо під час занять
Учні почули гучний звук
У київській школі №155 впала підвісна стеля. Сталося це прямо під час занять.
Про це повідомляє місцевий телеграм-канал “Реальний Київ”. Зазначається, що ніхто не постраждав.
Як розповідають самі учні, сидівши на уроках, вони почули сильний гуркіт. На щастя, в той момент у коридорі нікого не було.
На відео видно потрощений пластик і інше сміття на підлозі. На дротах повісилася і колихається над підлогою світлодіодна панель.
Учениця школи написала у коментарях, що всім весело.
“Ніхто не постраждав, всім прикольно”, — прокоментувала відео дівчина.
Зазначимо, спеціалізована школа I-III ступенів №155 з поглибленим вивченням англійської мови знаходиться на вулиці Січових Стрільців, 5. Це неподалік Львівської площі.
Нагадуємо, у Києві варварськи обрізали липи, залишивши від них одні стовбури. А поряд біля школи №16 поросли хащі, в яких зробили смітник.
У місцевих виникло питання, якщо це санітарна обрізка, то чому її роблять зараз, а не раніше. Кияни обурюються, що після цього все літо вулицю будуть прикрашати “сторчаки”. Також питання, чому доля 40-річних лип бентежить, а зарослих кущів поряд школи ні.
Раніше “Телеграф” писав, що у Києві 80% водопровідних мереж в аварійному стані. Воду з кранів пити небезпечно.
Copyright © 2012-2024, Телеграф.

Бюджетне, приязне та мальовниче місто: названо найкращу столицю Європи для туризму в 2024

0

Столиця Португалії вже давно захоплює багатьох своєю яскравою архітектурою, приголомшливими пейзажами та теплою погодою. У порівнянні з іншими столицями континенту, Лісабон є одним з найбільш бюджетних варіантів, найбезпечнішим і найдружнішим для туристів.
Столиця Португалії вже давно захоплює багатьох своєю яскравою архітектурою, приголомшливими пейзажами та теплою погодою. У порівнянні з іншими столицями континенту, Лісабон є одним з найбільш бюджетних варіантів, найбезпечнішим і найдружнішим для туристів.
Тож не дивно, що саме Лісабон визнали найкращою європейською столицею 2024 року. Про це свідчить щорічний рейтинг VisaGuide.World, заснований на речах, які мандрівники найбільше цінують під час відвідування Європи.Лісабон назвали найкращою європейською столицею для туризму
Лісабон визнали найкращою європейською столицею, яку слід відвідати цього року. Друге місце в Амстердама. На третьому – Прага.
Лісабон популярний у туристів через унікальну архітектуру та теплу погоду. Творці рейтингу відзначають відносно невеликий тижневий бюджет (близько 385 євро), який необхідний для поїздки до португальської столиці. Також місцеві жителі непогано розмовляють англійською та тепло ставляться до мандрівників.Ось як виглядає топ-10:
Раніше на першому рядку був Амстердам, зараз – змістився на другий. Це пов’язано з подорожчанням життя у місті та недружньою для туристів політикою.
Порівняно з 2023 роком рейтинг складається з тих самих восьми міст, які, звичайно, помінялися позиціями. Дві столиці, з іншого боку, Берлін і Відень були виключені зі списку, натомість приєдналися Берн і Варшава.Лісабон удвічі підніме податок для туристів
Португалія наразі є однією з найпопулярніших країн Європи серед туристів. Тому влада португальської столиці Лісабона вирішила отримати додаткові вигоди для міського бюджету від постійно зростаючої кількості туристів.
Незабаром гостям міста доведеться платити по 4 євро за ніч, проведену в місцевих готелях (замість нинішніх 2 євро). Додаткові доходи спрямовуватимуть на місто і його інфраструктуру.

Зеленський закликав світову спільноту чинити тиск на росію для деокупації ЗАЕС

0

Усі події в Україні та світі за останній час, найголовніше, огляди, аналітика та прогнози, читати українською
Президент України Володимир Зеленський у річницю катастрофи на Чорнобильській АЕС, яка трапилася 26 квітня 1986 року, закликав світ чинити тиск на росію, щоб забезпечити звільнення ЗАЕС від окупантів.

Про це президент закликав у Twitter.

«Ось уже 785 днів російські терористи тримають у заручниках Запорізьку АЕС. І відповідальність усього світу – чинити тиск на Росію, щоб забезпечити звільнення ЗАЕС та повернення під повний контроль України, а також захист усіх українських ядерних об’єктів від російських ударів», – сказав він. Це, за словами президента, єдиний спосіб запобігти новим радіаційним катастрофам, якими постійно загрожує присутність російських окупантів на ЗАЕС. Він також нагадав і про окупацію рф Чорнобильської АЕС у 2022 році. «У 2022 році росія 35 днів окупувала Чорнобильську АЕС. Російські солдати грабували лабораторії, захоплювали охорону та знущалися з персоналу, а також використовували станцію для проведення подальших військових операцій», – констатував президент. Зеленський наголосив, що радіація не бачить кордонів та національних прапорів. «Чорнобильська катастрофа продемонструвала, наскільки швидко можуть виникнути смертельні загрози. Десятки тисяч людей ціною власного здоров’я та життя пом’якшили Чорнобильську катастрофу, ліквідувавши її жахливі наслідки у 1986 році та в наступні роки», – сказав він. Зеленський додав, що всі пам’ятають самовідданість людей, які рятували життя в 1986 році. «Ми цінуємо всіх, хто допомагає рятувати життя просто зараз», – резюмував глава держави. Нещодавно російський диктатор володимир путін голові МАГАТЕ Рафаелю Гроссі, що окуповану ЗАЕС буде перезапущено. А напередодні Запорізька атомна електростанція всі свої шість реакторів у стан «холодного зупину». Вранці 13 квітня в цей стан був переведений останній — четвертий — реактор. 14 квітня повідомлялося, що російські терористи здійснити провокацію на Запорізькій атомній електростанції під фальшивим прапором. Протягом останніх тижнів росія вже кілька разів намагалась перекласти відповідальність за використання безпілотників для атак на обʼєкти ЗАЕС на Україну. Ціллю дронів на Запорізькій АЕС могло стати обладнання спостереження та зв’язку, у МАГАТЕ. Також ЗАЕС була на межі блекауту після 22 березня. Тоді під удар російських агресорів потрапила і Дніпровська ГЕС. А експерти Міжнародного агентства з атомної енергії у звіті від 28 березня , шо на станції упродовж тижня щодня було чути вибухи, ймовірно, від вогню артилерії. Україна до жодних збройних провокацій на території окупованої Запорізької АЕС, тоді як рф поставила під загрозу станцію, імітуючи удари та розгортаючи там війська і зброю, заявив спікер ГУР МОУ Андрій Юсов. Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому , а також бонуси та швидкі новини.

「核のごみ」文献調査、玄海町議会が採択 町長が認めれば全国3例目

0

原発から出る高レベル放射性廃棄物(核のごみ)の最終処分場選定を巡り、佐賀県玄海町議会は26日、本会議を開き、選定に向けた文献調査を求める町内3団体の請願3件を賛成多数で採択した。脇山伸太郎町長が議会…
原発から出る高レベル放射性廃棄物(核のごみ)の最終処分場選定を巡り、佐賀県玄海町議会は 、本会議を開き、選定に向けた文献調査を求める町内3団体の請願3件を賛成多数で採択した。脇山伸太郎町長が議会の判断を追認すれば、北海道寿都町、神恵内村に続き3例目。この2町村では、受け入れの翌月に文献調査が始まっている。
 選定までの3段階の調査のうち、文献調査は第1段階。第2段階からは市町村長に加え知事の同意も必要だ。
 町内には九州電力玄海原発があり、山口祥義知事は同日、定例会見で「玄海町での議論を見守っていきたい」としたうえで、「最終処分場については、新たな負担を受け入れる考えはないと再三示している。今回も一貫してそう言っている」と述べ、最終処分場は受け入れないと強調した。

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах – Харківська ОВА

0

ПС РФ завдали ударів, за попередніми даними, керованими авіабомбами по центру Дергачів, повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації (ОВА) Олег Синєгубов.
ПС РФ завдали ударів, за попередніми даними, керованими авіабомбами по центру Дергачів, повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації (ОВА) Олег Синєгубов.
“Постраждали двоє дітей. Дівчатка 16 і 5 років отримали медичну допомогу на місці, без госпіталізації”, – написав Синєгубов у телеграм-каналі.
Трохи згодом він повідомив, що ворожий авіаудар спровокував пожежу – загорівся двоповерховий будинок.

Śląski językiem regionalnym. Sejm uchwalił ustawę

0

Śląski językiem regionalnym. Sejm uchwalił ustawę – RMF24.pl – Sejm uchwalił ustawę uznającą język śląski za język regionalny. Za głosowało 236 posłów, przeciwko było 186, a 5 wstrzymało się od głosu. – RMF24.pl
Na mocy ustawy Oznacza to m.in. , montowania dwujęzycznych tablic z nazwami miejscowości, gdzie używanie języka śląskiego deklaruje ponad 20 proc. mieszkańców, dofinansowanie działalności związanej z zachowaniem języka śląskiego czy wprowadzenie do Komisji Wspólnej Rządu i Mniejszości Narodowych i Etnicznych dwóch przedstawicieli osób posługujących się językiem śląskim.  Teraz ustawa trafi do Senatu, a następnie – jeśli uzyska jego poparcie – do prezydenta Andrzeja Dudy. , w tym 236 588 jako pierwszą, a 187 372 jako jedyną. Używanie języka śląskiego w kontaktach domowych potwierdziło 467 145 osób, a spośród nich 54 957 jako jedynego.

Umstrittene Bezahlkarten für Asylbewerber: Bundesrat gibt Zustimmung

0

Die Bezahlkarte für Asylbewerber kann kommen. Ziel dieser Karte soll es sein, dass weniger Geld ins Ausland überwiesen werden kann.
Die Bezahlkarte für Asylbewerber kann kommen. Ziel soll es sein, dass weniger Geld ins Ausland überwiesen werden kann.
Die in der Ampelkoalition lange umstrittene Bezahlkarte für Asylbewerber ist ohne große Debatte vom Bundesrat verabschiedet worden. Die bundesgesetzliche Regelung zu solchen Karten sei eigentlich überflüssig, da die Länder die Bezahlkarten auch ohne diese hätten einführen können, sagte Thüringens Migrationsministerin Doreen Denstädt (Grüne) am Freitag in Berlin.
Da die nun gefundene Regelung für das Zahlungsmittel so ausgestaltet worden sei, dass die soziale und kulturelle Teilhabe von Geflüchteten garantiert bleibe, spreche nun aber auch nichts gegen eine Zustimmung zu dem Entwurf. Mehrere Länder hatten den Bund aufgefordert, einen gesetzlichen Rahmen für die Bezahlkarte zu schaffen.
Embed
Asylbewerber sollen künftig einen Teil der staatlichen Leistungen zum Lebensunterhalt als Guthaben über die Karte und weniger Bargeldzahlungen erhalten. Damit soll unter anderem verhindert werden, dass Migranten Geld an Schlepper oder Familie und Freunde im Ausland überweisen.
Ob sie die Karte tatsächlich einführen und wie sie die Nutzung ausgestalten, können die Länder dann selbst entscheiden. Vor allem Politikerinnen und Politiker der Grünen hatten in den vergangenen Monaten gefordert, der Gesetzentwurf müsse so formuliert werden, dass eine erhebliche Einschränkung der Rechte von Geflüchteten in einzelnen Regionen ausgeschlossen werde.

"Unterlagen erzählen andere Geschichte. " –Habeck weist Vorwürfe zu Atomausstieg zurück

0

Haben Mitarbeiter des Bundeswirtschaftsministers 2022 Kritik eigener Experten am geplanten Atomausstieg unterdrückt? Nein, sagt Robert Habeck: “Die Unterlagen erzählen eine andere Geschichte.”
Robert Habeck zeigt sich nach der Ausschusssitzung zu den veröffentlichten Atomausstiegspieren zufrieden. Auch andere Politiker sind überzeugt. Doch es gibt auch Kritik.
Nach Angaben von Bundeswirtschaftsminister Robert Habeck haben er selbst und sein Ministerium die Frage eines möglichen Weiterbetriebs der deutschen Atomkraftwerke sehr frühzeitig von sich aus geprüft. Das betonte Habeck in Berlin nach einer Sondersitzung des Ausschusses für Klimaschutz und Energie, in der er den Abgeordneten Rede und Antwort gestanden hatte.
Auslöser der Sondersitzung war ein Bericht des Magazins “Cicero”. Demnach sollen sowohl im Wirtschafts- als auch im Umweltministerium im Frühjahr 2022 interne Bedenken zum damals noch für den folgenden Jahreswechsel geplanten Atomausstieg unterdrückt worden sein. Beide grün geführten Ministerien weisen das zurück. Den Abgeordneten sollen nun weitere Unterlagen zur Verfügung gestellt werden.
“Und wenn die Abgeordneten die Unterlagen lesen, dann wird sich ein anderes Bild darstellen”, sagte Habeck. “Die Unterlagen erzählen eine andere Geschichte, als es kolportiert wurde, nämlich dass das Ministerium und meine Person, und zwar schon vor dem russischen Angriffskrieg, aktiv auf die Betreiber der Atomkraftwerke zugegangen ist, mit der Frage: Können eure Dinger länger laufen? Und hilft es uns was?”
Diese Beratungen hätten schon kurz vor dem russischen Angriff begonnen, als dieser sich abzeichnete, sagte eine Sprecherin des Ministeriums auf Nachfrage. Russland war zu diesem Zeitpunkt der wichtigste Gaslieferant Deutschlands. Der lange geplante Atomausstieg Deutschlands war für den Jahreswechsel 2022/23 geplant.
Die Auskunft der AKW-Betreiber sei im Frühjahr gewesen, dass die noch vorhandenen Brennelemente der letzten drei deutschen Atomkraftwerke zum Jahresende ausgebrannt wären, sagte Habeck. “Später im Laufe des Jahres wurde diese Information korrigiert. Da hieß es dann, die können doch noch zwei, drei, vier, fünf Monate länger laufen und entsprechend wurde dann auch noch einmal die Laufzeit verlängert.” Er versicherte: “Die Versorgungssicherheit hatte für mich absolute Priorität und das ganze Haus hat ohne Denkverbote, allerdings natürlich immer auf der Basis von Fakten, von Daten und auch von Rechtsnormen, gearbeitet.”
Im Entwurf eines Vermerks hatten Fachleute des Wirtschaftsministeriums Anfang März die Frage aufgeworfen, ob ein Weiterbetrieb nicht sinnvoll sein könnte, Argumente dafür aufgeführt und eine Prüfung empfohlen. Dieses Papier erreichte Habeck nach eigenen Angaben damals nicht. Es ging aber laut Wirtschaftsministerium später in einen Prüfvermerk ein, in dem Wirtschafts- und Umweltministerium sich gegen eine Laufzeitverlängerung der Atomkraftwerke aussprachen. Später war der Betrieb von drei Atomkraftwerken zur Sicherung der Stromversorgung doch noch bis Mitte April 2023 verlängert worden.
Die Sprecherin der Grünen-Fraktion für Klimaschutz und Energie, Ingrid Nestle, sah die Vorwürfe mit der Sitzung “öffentlich, transparent und vollständig ausgeräumt”. Auch der klimapolitische Sprecher der FDP, Olaf in der Beek, zeigte sich m Freitag zufrieden mit der Darstellung Habecks. Es mache keinen Sinn, “über irgendwelche Rücktritte zu philosophieren”, sagte der Abgeordnete.
“Und ich möchte auch sagen, so wie der Minister es heute dargestellt hat, ist es völlig logisch, wie er entschieden hat”, so in der Beek. Im Moment sei Habeck kein Fehlverhalten nachzuweisen. Es gehe darum, dass die Parlamentarier wüssten, auf welcher Grundlage Entscheidungen getroffen worden seien. “Und ich glaube, hier Vertrauen, Transparenz zu schaffen, damit ist er auf einen guten Weg, und wir unterstützen das”, führte der FDP-Politiker weiter aus.
Vertreterinnen und Vertreter der Unionsfraktion hingegen kritisierten die Antworten von Bundesumweltministerin Steffi Lemke (Grüne) im Umweltausschuss zur Entscheidungsfindung vor dem deutschen Atomausstieg als ungenügend. “Wir haben Fragen gestellt. Die Antworten waren unzureichend”, sagte der stellvertretende Unions-Fraktionsvorsitzende Steffen Bilger (CDU). Die Ministerin habe aber zugesagt, weitere Fragen im Nachgang schriftlich zu beantworten und alle Unterlagen vorzulegen. “Die werden wir uns sehr genau anschauen, daraus unsere Bewertung ableiten, auch was weitere Schritte anbelangt”, so Bilger.
Ähnlich äußerte sich die CSU-Abgeordnete Anja Weisgerber nach der Sitzung: “Die Ministerin ist nicht wirklich auf unsere Fragen eingegangen, hat vom Thema abgelenkt. Sie hat gesagt, dass es noch einen weiteren Vermerk vom 9. Februar gab, aber diesen nicht vorgelegt. Wir werden deshalb den Vermerk vom 9. Februar einfordern und uns weitere Schritte vorbehalten. Es gibt weiter Anhaltspunkte, dass diese Prüfung nicht ergebnisoffen war und politisch gelenkt wurde.”

Timeline words data